Ebba Busch i fastighetsbråk med Esbjörn, 81

KD-ledaren Ebba Busch hotar att dra 81-åriga Esbjörn inför rätta, rapporterar Expressen.

Anledningen är att hon köpt en släktgård av honom – en försäljning som han redan dagen efter ångrade och ville häva.

– Hon tjatade och tjatade och jag kände mig stressad, säger Esbjörn till tidningen.

Fastigheten i fråga är en släktgård strax utanför Uppsala. För Expressen berättar Esbjörn om hur Ebba Busch i mitten av augusti bjöd hem honom över en kopp kaffe och sa att hon var intresserad av att köpa huset.

Den 20 augusti skrev båda parter under ett avtal. Men Esbjörn, som redan dagen efter ångrade sig, kan inte minnas hur det gick till när avtalet skrevs under. Försäljningspriset på 3,9 miljoner kronor är ungefär 300 000 kronor mindre än vad Ebba Busch och två andra mäklare låtit värdera fastigheten till.

Ebba Busch säger till tidningen att det var Esbjörn som föreslog summan, men Esbjörn menar att han inte kommer ihåg hur det gick till.

– Jag frågade Esbjörn om han ville ha in en mäklare. Men han har varit väldigt noggrann med mig att han inte var intresserad av att betala dyra pengar för mäklare, säger Ebba Busch till Expressen.

Mäklaren som upprättat köpeavtalet är enligt tidningen bror till Ebba Buschs vän, influencern Margaux Dietz.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch.

Ebba Busch: Har handlat i god tro

Esbjörn ska utan resultat ha försökt få kontakt med Ebba Busch dagen efter försäljningen för att låta henne veta att han ångrat sig. När KD-ledaren ska få tillträde till bostaden mindre än en månad efter försäljningen, den 16 september, så dyker inte Esbjörn upp till mötet på banken som avtalat.

Då skriver Ebba Busch ett handskrivet brev till Esbjörn, där hon säger att om han inte hör av sig snart så kommer en rättslig process att dras igång och hennes advokater kommer att ta över ärendet.

Sagt och gjort – två dagar senare får Esbjörn ett brev från Ebba Buschs advokater.

– Hon tjatade och tjatade om att få köpa och jag kände mig pressad, säger Esbjörn.

Han säger också att det känns som om hjärtat håller på att brista ibland, och att han sover dåligt på grund av affären.

Ebba Busch säger att hon handlat i god tro och nekar till att vilja blanda in domstol om det är så att Esbjörn inte varit vid sina sinnes fulla bruk.

– Nej, om det är så att Esbjörn absolut inte vill sälja, om det är så att han tvärt emot alla möten med mig då han har varit helt glasklar, att det inte stämmer, kommer jag självfallet inte att framhärda med att fullfölja det här. Jag har handlat i god tro, säger hon till Expressen.

Svarar på sociala medier

I ett långt inlägg på Facebook skriver Ebba Busch att huset stått obebott länge och är i stort behov av renovering. Hon skriver att hon bland annat gjort två värderingar och haft kontakt med Anticimex för att se till att allt går rätt till inför köpet.

Men i samband med att tillträdet skulle ske, framkom det en rad oklarheter hos säljaren. Helt plötsligt fick jag reda på att det finns två andra personer i Esbjörns närhet som har starka synpunkter på försäljningen. Två personer som menar sig ha anspråk på fastigheten och som har egna ekonomiska intressen i saken. Jag har nu via Esbjörns ombud fått höra att den ena påstår sig ha fått fastigheten som en gåva.” skriver hon och fortsätter:

Precis som att jag varit noggrann med att göra allt korrekt fram till att vi kom överens om försäljningen, är jag nu lika angelägen om att det här ska avslutas korrekt, oavsett hur det nu kommer att gå.

 

Publisert:

LÄS VIDARE