Fyra åtalas för grov misshandel i Uppsala

Publicerad 2021-01-20

Fyra unga personer misstänks ha sparkat och slagit en ensam tonårstjej på Stora Torget i Uppsala i augusti.

De åtalas för grov misshandel, vilket de nekar till.

De fyra personerna, två kvinnor och två män i 17–20-årsåldern, åtalas för grov misshandel. Enligt åklagaren så drog de ner sitt offer, en tjej i övre tonåren, på marken i närheten av en snabbmatsrestaurang som samtliga besökt på Stora Torget i Uppsala den 14 augusti. De ska också ha ha dragit tjejen i håret och sparkat och slagit henne flera gånger i huvudet och armarna medan hon låg ner, står att läsa i stämningsansökan.

Kände inte gärningspersonerna

Tonårstjejen som fick hjärnskakning liksom blåmärken och smärta efter händelsen berättar i förhör med polisen att hon legat i fosterställning och värjt sig mot sparkarna genom att hålla upp båda armarna för huvudet för att skydda sig. Enligt henne själv var händelsen helt oprovocerad. Hon berättar att hon inte kände personerna som attackerat henne, men att hon bett några av dem lämna restaurangen tidigare samma kvällen eftersom de bråkat med hennes vän. Hon hade sen skiljts från vännen innan misshandeln började.

Samtliga åtalade har fångats på bild utanför restaurangen, men nekar till brott.

En av dem åtalas även för vapenbrott. Enligt åklagaren ska han ha haft ett järnrör/ en hjulmutternyckel vid en skola i början av juli, vilket han nekar till. 

Följ ämnen i artikeln