Livstids fängelse för mord vid busstorg

Av:  TT

Skotten avlossades i närheten av ett tiotal personer som stod och väntade på bussen vid Sollentuna centrum. Arkivbild.
Skotten avlossades i närheten av ett tiotal personer som stod och väntade på bussen vid Sollentuna centrum. Arkivbild.

Flera vittnen såg hur 37-åringen mer eller mindre avrättade en ung man vid ett busstorg i Sollentuna. Nu döms han till livstids fängelse.

Skjutningen inträffade den 6 februari i fjol vid en tid på dygnet då många människor var på väg hem från arbeten och skolor. Offret, en 22-årig man, sköts alldeles vid busstorget som ligger vid Sollentuna pendeltågsstation.

Efter det brutala mordet flydde 37-åringen och först nästan ett halvår senare kunde han gripas av polis, skriver Mitt i.

Motivet till brottet är oklart, men tingsrätten konstaterar att den 37-årige gärningsmannen kände offret och att båda har hanterat narkotika. Mannen döms utöver mord även för grovt vapenbrott.

Enligt tingsrätten var det mer eller mindre fråga om en avrättning. Flera skott avlossades och i närheten fanns ett tiotal personer, däribland ett barn i en barnvagn. Det har funnits en risk att även dessa personer skulle träffas och skadas, enligt rätten.

"Mot den bakgrunden och då det inte framkommit några förmildrande omständigheter anser tingsrätten att påföljden ska bestämmas till livstids fängelse", säger rättens ordförande, rådmannen Susanne Allgårdh, i ett pressmeddelande.

Publisert: