Uppsala

Sunnerstahus dominerar klicktoppen i Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Förra veckan tog sig inga Sunnerstahus in på Hemnets klicktopp för Uppsala.

Nu dominerar dem.

Men bland de mest klickade bostäderna hittar vi också en hästgård i Vänge och en tvåvåningsvilla i Kåbo.

Sunnersta, Uppsala
Sunnersta, Uppsala

1. Sunnersta, Uppsala

Pris: 9 700 000 kronor. Antal klick: 15 110. Mäklare: Notar.

Den mest klickade bostaden ligger 15 minuters bilfärd från centrala Uppsala. Huset som byggdes 1930 är på nästan 280 kvadratmeter, varav 53 kvadratmeter räknas som biarea. Det rymmer åtta rum, fördelat på tre plan. Den har två balkonger, varav en finns på det översta planet som även har tre sovrum och badrum med dusch, bubbelbad och bastu. En trappa ner finns lika många sovrum till, ett vardagsrum med kakelugn, en balkong, kök och matplats. Längst ner finns också ett motionsrum, toa och förråd. På tomten som sträcker sig över 1 800 kvadratmeter hittar vi även en gäststuga om cirka 20 kvadratmeter och ett garage med förråd.

Sunnersta, Uppsala.

2. Sunnersta, Uppsala

Pris: 4 475 000 kronor. Antal klick: 7 430. Mäklare: Widerlöv&co.

Även den näst mest klickade bostaden ligger i Sunnersta, med gångavstånd till Ekoln och bad vid Sunnerstabadet. Denna villa är dock yngre och inte lika stor som den mest klickade. Huset är byggt 1970 och är på 138 kvadratmeter. Det rymmer fem rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi bland annat ett vardagsrum med täljstenskamin, ett kök, sovrum och badrum. En trappa upp finns ytterligare tre sovrum och ett renoverat badrum. På tomten som sträcker sig över 366 kvadratmeter finns ett garage.

Sunnersta, Uppsala.

3. Sunnersta, Uppsala

Pris: 4 995 000 kronor. Antal klick: 7 305. Mäklare: Notar.

Den tredje mest klickade bostaden ligger på en lummig tomt, i samma område som de två föregående bostäderna. Huset som är från 1975 har endast haft två ägare tidigare. Det sträcker sig över 230 kvadratmeter och rymmer sex rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi ett nyrenoverat kök, ett matrum, sovrum och toa. En trappa upp ligger ytterligare två sovrum, ett allrum och badrum. På tomten som är på 1 116 kvadratmeter finns ett garage.

Vänge, Uppsala.

4. Vänge, Uppsala

Pris: 11 900 00 kronor. Antal klick: 7 289. Mäklare: Eklund fastighetsmäkleri

Den fjärde mest klickade bostaden ligger lantligt, drygt en mil utanför centrala Uppsala. På tomten som sträcker sig över hela 1,2 hektar ryms bland annat ett bostadshuset, ett renoverat torp från 1887 om cirka 60 kvadratmeter och ett äldre brygghus. På tomten finns också en verkstad, två stall med åtta boxar samt två uteboxar/träningsboxar, en ridbana om 21 gånger 35 meter och ett ridhus på 22 gånger 66 meter med läktare. Bostadshuset som är från sekelskiftet är på 170 kvadratmeter och rymmer sex rum.

Kåbo, Uppsala.

5. Kåbo, Uppsala

Pris: 12 900 000 kronor. Antal klick: 6 569. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den sista bostaden på listan hittar vi i södra Uppsala, nära Stadsskogen och Botaniska trädgården. Tvåplansvillan som är från 1944 är på 223 kvadratmeter, plus källare på 112 kvadratmeter. Den rymmer åtta rum och två balkonger. På entréplan hittar vi kök med matplats, vardagsrum med öppen spis, ett allrum och ett arbetsrum. På övervåningen finns tre sovrum, varav ett har balkong. Här finns även ett tv-rum, ett badrum med bad och gästtoa. På källarplan finns förvaringsutrymmen och ett rum med egen ingång och toa. Tomten sträcker sig över 1 221 kvadratmeter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Sex mäklare om bostadsmarknaden i Uppsala

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Sunnersta

Bostadsmarknad

Kåbo

Vänge

Hemnet

Bostadsförmedlingen