Publicerad:
Uppdaterad:

Protester i Philadelphia efter polisskjutning

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Protester i Philadelphia.
Foto: Michael Perez/AP/TT
Protester i Philadelphia.

Philadelphias gator fylldes på tisdagskvällen för andra dagen i rad av demonstranter efter att en svart man, beväpnad med kniv, dödats under ett polisingripande i måndags.

Guvernören har kallat in nationalgardet, då protesterna har blivit våldsamma på vissa ställen.

Protesterna rapporteras ha spårat ur på flera håll, och polisen varnade på Twitter för vissa områden där personer uppgavs plundra affärer och andra verksamheter. 30 personer har gripits.

Under måndagens protester greps över 90 personer och 30 poliser uppges ha skadats då.

Enligt lokala medier sköts den 27-årige Walter Wallace av polis på måndagseftermiddagen. På filmupptagningar från händelsen syns Wallace gå mot två poliser med en kniv, varpå poliserna uppmanar honom att släppa kniven innan man hör skott avlossas.

"Hade psykiska problem"

Wallaces far säger till tidningen Philadelphia Inquirer att det verkar som att hans son sköts tio gånger.

– Varför använde de inte en elpistol? Han hade psykiska problem. Varför var de tvungna att skjuta ner honom? säger han till tidningen.

Pennsylvanias guvernör Tom Wolfs kansli meddelar att fler hundra personer ur nationalgardet har kallats in för att "skydda dem som vill utnyttja sin rätt att samlas för att protestera på ett fredligt sätt".

– I dag och i kväll väntar vi oss att det kan bli ytterligare tillbud och oroligheter. Därför kommer vi att vidta ytterligare åtgärder för att säkerställa ordningen, säger polischefen Danielle Outlaw.

30 gripna i New York

En lång rad protester har hållits i USA sedan den svarte mannen George Floyd dödades vid ett polisingripande i Minnesota i maj.

Även i Brooklyn i New York samlades hundratals på gatorna i tisdags i delvis våldsamma protester, under tisdagen. Polisbilar vandaliserades och ett 30-tal personer greps, enligt polisen.

Publicerad:
Publicerad: