Försvunnen kvinna hittades – efter 42 år

NYHETER

Flora Stevens var 36 år när hennes man skjutsade henne till ett läkarbesök – men när han skulle plocka upp sin fru hade hon försvunnit.

42 år senare har kvinnan nu hittats på ett serviceboende 39 mil från där hon försvann – och med ett nytt efternamn, rapporterar AP.

1 av 2 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

”Det är inte varje dag som vi får lösa ett 42 år gammalt fall med en försvunnen person. Det viktigaste är att vi nu vet att Flora är i säkerhet”, säger sheriff Mike Schiff i ett pressmeddelade.

Flora Stevens var 36 år när hennes man skjutsade henne till ett läkarbesök i Monticelli i delstaten New York i USA. När han skulle plocka upp sin fru var hon inte där längre.

Mer än fyra decennier senare har kvinnan nu hittats – 78 år gammal, demenssjuk och boendes på ett serviceboende i Lowell i delstaten Massachussets, drygt 39 mil från där hon försvann, skriver AP.

Genombrott i fallet – efter 42 år

Genom åren har polisen återkommit till hennes fall, men ledtrådarna har inte gett resultat. Men i september fick man ett genombrott tack vare en förfrågan från en polisutredare som jobbade med ett annat outrett fall.

Kvarlevorna från en kvinna som troddes vara Flora Stevens hade hittats och man bad polisen i Sullivan om hjälp med att få DNA-prov från anhöriga för att kunna kunna identifiera kvarlevorna.

Under sökningen efter anhöriga upptäckte kriminalaren Rich Morgan att en person i Massachussets använde sig av Flora Stevens personnummer. I tisdags lyckades polisen spåra kvinnan till serviceboendet i Lowell – där det visade sig att hon även bytt efternamn till Harris.

Personalen kunde också bekräfta att personnumret tillhörde Flora Harris, boende där sedan 2001.

Kände igen sig själv med gammalt id

Enligt myndigheterna finns inga detaljer kring kvinnans liv från det att hon försvann i augusti 1975 till att hon till slut hittades 42 år senare.

Eftersom hon lider av demens har hon själv inte kunnat berätta något om tiden efter försvinnandet – men när utredarna visade upp Flora Stevens gamla anställnings-id kände hon igen sig själv.

Enligt läkarjournalerna under det nya namnet Flora Harris har kvinnan bott på flera olika serviceboenden innan hon hamnade i Lowell. Hennes man dog 1985 och kvinnan ska inte ha levande anhöriga.

ARTIKELN HANDLAR OM