Allraägarnas lyxliv – plockade ut 230 miljoner under sex år

De misstänks ha blåst svenska pensionssparare på miljoner, samtidigt levde de liv i lyx och överflöd.

Männen bakom Allraskandalen tog under sex år ut över 230 miljoner, visar en ny granskning av Expressen.

Våren 2016 chartrade huvudägarna ett privatjet – för 30 000 kronor i timmen.

När kronofogden slog till mot den nu häktade Allragrundaren Alexander Ernstbergers villa tidigare i oktober bars lådvis av hans tillhörighet ut ur Lidingövillan. Bland annat beslagtogs Erntsbergers privata helikopter. Den fick senare lämnas tillbaka eftersom det inte gick att bevisa att det är Allragrundaren som äger den.

Nu framkommer nya uppgifter om hur stora belopp aktieägarna bakom skandolomsusade pensionsbolaget Allra tog ut. Bilder i bloggar och på sociala medier vittnar om liv levda i lyx och överflöd. För notan stod 130 000 svenska pensionsparare.

Chartrade privatjet

Huvudägarna Alexander Ernstberger och David Persson Rothman chartrade under våren 2016 ett privatjet tillsammans med vänner, enligt Expressen som tagit del av bilder från resan. En lyxresa som kostar 30 000 kronor i timmen. Då hade de nyligen plockat ut 65 miljoner kronor tillsammans med övriga aktieägare i bolaget.

Alla Alexanders Ernstbergers tillgångar ligger frysta i väntan på de kommande skadeståndskraven. Flyktrisk och kollusionsfara har gjort att åklagaren valt att häkta honom misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

Publisert:

LÄS VIDARE