Anklagade Trump för sexbrott: ”Vi är bortglömda”

Av: Martin Schori

Publicerad:
Uppdaterad:

Politiker och kändisar faller som käglor i svallvågorna av #metoo-rörelsen.

Men världens mäktigaste man, Donald Trump, som flera gånger anklagats för sexuella övergrepp, verkar inte dras med.

– Jag är extremt besviken, säger Jessica Leeds.

1 av 2 | Foto: Julie Jacobson / AP TT
Jessica Leeds

Försvarsminister i Storbritannien tvingades avgå. Senatorerna Al Franken och Roy Moore pressas av flera olika anklagelser.

#MeToo-rörelsen har lett till att ett stort antal kändisar, journalister, näringslivstoppar och politikers fall.

Men inte Donald Trumps.

– Saker verkar bara falla av honom, jag är extremt besviken, säger Jessica Leeds, som påstår att Trump försökte kyssa henne och vidröra hennes bröst på ett flygplan på 80-talet.

Hon är långt ifrån ensam om att ha riktat anklagelser mot presidenten: under kampanjen steg minst elva kvinnor fram och påstod att de utsatts för övergrepp och ovölkomna inviter. Samtidigt offentliggjordes en film från 2005 där Trump skryter om att kyssa, ta tag i och ha sex med kvinnor.

38-åriga Melina McGillivray säger att Trump tafsade på henne i hans resort Mar-a-Lago år 2003. Hon har betraktat #MeToo-rörelsen och undrat varför hennes historia inte fått liknande genomslag.

– Jag känner att vi är bortglömda och att det inte finns någon rättvisa, men jag tror att han kommer att få stå till svars i rätten någon gång, säger hon till People.

McGillivray är besviken på att samma personer inom det republikanska partiet som verkar tro på kvinnorna som anklagar senator Roy Moore, vägrar att tro på hennes anklagelser.

– Det är störande att många av Trumps hårdaste supportrar är så envisa att de inte kan inse att deras president är lika skyldig som Roy Moore, säger McGillivray.

”Kan tacka Trump”

Kari Wells, som har berättat om hur Trump försökte övertala henne om att ha sex med henne och hennes kompis som Trump för tillfället hade en relation med, säger att #MeToo-rörelsen paradoxalt nog har en del att tacka Trump för.

– Hans presidentskap har öppnat för ämnet. Allt som hände under valet, det gjorde så många kvinnor rasande... så många kvinnor som inte var involverade i politik blev det... Jag tror vi kan tacka Trump för det, det har varit en stor inspiration för kvinnor att höja sina röster mot männen, säger hon till The Guardian.

Trump har förnekat alla anklagelser, och kallat dem lögner och påhitt. Den läckta filmen kallade han ”omklädningsrumskämt”.

Publicerad: