Mammans ilska – Instagram tog bort bilden på sonen Harry

”Olämpligt innehåll”

1 av 2 | Foto: SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN
NYHETER

Mamman Charlie Beswick, 38, la ut en bild på sin funktionsvarierade son Harry Beswick, 12, på Instagram.

Då tog Instagram bort bilden efter att den anmälts som olämpligt innehåll.

– Det gör mig riktigt upprörd att mitt barns ansikte inte får vara med på mitt konto, som om att hans utseende på något sätt skulle gå emot reglerna, säger mamman till brittiska nyhetssajten Metro.

12-åriga Harry Beswick föddes med Goldenhars syndrom, ett missbildningssyndrom som innebär att han saknar vänster öga, ögonhåla, näsborre och vänster öra.

Harrys mamma Charlie Beswick, 38, tog en bild tillsammans med sonen för att lägga ut den på sitt Instagram konto.

Men två dagar senare hade Instagram plockat ner bilden, skriver brittiska nyhetssajten Metro.

”Helt upprörd”

Detta efter att Harry glömt sätta på sig sin protesöga – och en anonym användare anmält bilden som olämpligt innehåll.

– Det gör mig riktigt upprörd att mitt barns ansikte inte får vara med på mitt konto, som om att hans utseende på något sätt skulle gå emot reglerna, säger Charlie Beswick till nyhetssajten.

– Jag kände mig helt upprörd, ganska förvirrad.

Instagram backar

Efter anmälan skrev hon ett inlägg på Twitter där hon klagade över Instagrams beslut. Några timmar senare hade inlägget delats över 45 000 gånger. Även ett stort antal följare hade riktat kritik mot Instagram – som under samma kväll valde att ta tillbaka beslutet.

– Det här är inte första gången Instagram har gjort det här, det är andra gången de har tagit bort en bild. Båda gångerna var när han inte använde sitt protetiska öga - det är specifikt de här bilderna Instagram eller någon tycker är stötande, säger Charlie till Metro.

Över 14 000 följare

Charlie äger Instagram-kontot "Our Altered Life" – som har över 14 000 följare. Där uppdaterar hon dagligen med bilder på Harry och hans tvillingsbror Oliver.

– Jag har fått kommentarer från människor som tycker att jag borde elda upp min son eftersom att han enligt dem är ett avskyvärt monster, ett missfoster eller en Alien. Men såna kommentarer får jag väldigt sällan, positiva kommentarer får jag i mängder, berättar hon.

ARTIKELN HANDLAR OM