Sugardejting-sajt utreds för koppleribrott

Foto: P3 Nyheter
Här är skylten på SVT:s parkering.
NYHETER

Internationella åklagarkammaren har inlett en förundersökningen om misstänkt koppleri mot kritiserade sugardejtingsajten Rich meet Beautiful.

– Det finns anledning att tro att koppleribrott har begåtts, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand som leder utredningen.

Dejtingsajten Rich meet Beautiful uppmanar personer att ”dejta en sugardaddy” för att slippa ta studielån. Reklamskyltarna med uppmaningen och kvinna iklädd BH har fått folk att reagera. Studentkåren vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg har anmält sajten för koppleri.

Nu har internationella åklagarkammaren startat en förundersökning mot sajten.

– Det finns en anledning att tro att koppleribrott har begåtts, det kan vara att underlätta prostitution eller tjäna pengar på prostitution, säger Thomas Ahlstrand, vice chefsåklagare.

Sigurd Vedal är vd för Rich meet Beautiful, har tidigare försvarat sajten i media.

– De som sammanblandar "sugardating" med prostitution har inte gjort tillräckligt bra research om vad konceptet handlar om, säger han.

Servrarna finns utomlands

Utredaren Mats Paulsson säger till P4 Göteborg att ärendet kan vara svårutrett i och med att sajtens servrar inte finns i Sverige. Åklagaren vill inte kommentera vilka utredningsåtgärder man kommer att vidta framöver.

– Det framkommer så småningom, jag vill inte säga något som kommer sabotera utredningen, säger Thomas Ahlstrand.

ARTIKELN HANDLAR OM