Familjen Jönsson fick se Obama på semester

NYHETER

När den svenska familjen Jönsson kom hem från en vandring på julafton under semestern på Hawaii möttes de av Secret Service-vakter.

Snart stod det klart – USA:s president befann sig i närheten.

– Jag vet inte hur man toppar att se världens mäktigaste man, säger Alexander Jönsson.

Det var på julaftonen som familjen Jönsson från Lysekil kom tillbaka till sitt hotell på Hawaii från en vandring. Men när de skulle gå upp till sitt rum möttes de av en gata fylld av Secret service-vakter, poliser och hundar.

– De stoppar oss när vi kommer fram, och säger att presidenten är här, säger Alexander Jönsson.

Familjen frågade om de kunde få komma till sitt hotellrum, och vakterna hjälpte glatt till.

– Så vi blev eskorterade av Secret service. Det var jättecoolt att träffa dem, de var jättetrevliga, säger Alexander.

Obama vinkade

De frågade Secret service-vakterna om de fick stå och titta efter Obama från balkongen, men fick minst sagt svar på tal.

– De sa ”I wouldn’t stand there if I were you”, så vi ställde oss precis innanför balkongdörren. Sedan strax före att Obama kom ut hör vi Secret service-killarna prata om oss och säga ”keep an eye on those guys”.

Inne på hotellrummet märkte de att internet och all mobil kommunikation stängts av – och så fort presidenten senare lämnat området fungerade allt fint igen. När USA:s 44:e president till slut kom ut utanför hotellet stod familjen Jönsson och tittade – bara 15 meter från händelsernas centrum.

Alexander uppskattar att Barack Obama var synlig från deras håll i knappt en halv minut.

– Vi ropade på honom, och då vinkade han mot oss och tittade upp. Det var riktigt coolt, USA:s president liksom, säger Alexander.

”Tidernas selfie”

Alexander är en Obama-supporter och är glad över att ha fått se honom innan hans presidenttid tar slut i mitten av januari. Han är besviken på presidentvalet.

– Jag är för Obama, gillar honom väldigt mycket, så det är klart jag är besviken. Men jag hade helst av allt sett Bernie Sanders som president.

Semestern på Hawaii har bara börjat för familjen Jönsson, men Alexander tror att det blir svårt att toppa Obama-upplevelsen.

– Nu blir det lite hajker, chilla, sola, bada och ta det lugnt. Snacka lite Obama och se om vi träffar honom igen, vi får följa var han är i media.

Om Alexander får en chans att träffa presidenten på nära håll är planen klar.

– Då hade jag tackat honom för hans åtta år och försökt få en selfie med honom. Det hade varit tidernas selfie, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hawaii

USA