God kväll! Här är dagens toppnyheter

NYHETER

Haft fullt upp i dag och inte hållit stenkoll på nyhetshändelserna? Ingen fara – vi har bevakat dem åt dig. Här är dagens toppnyheter.

Man skjuten vid snöröjning i Malmö – 15-åring anhållen

En medelålders man svävar mellan liv och död efter att ha blivit skjuten i närheten av Pildammsparken i centrala Malmö. Mannen jobbar som vaktmästare och var ute och röjde snö.
– En 15-åring har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, säger Lars Förstell, informatör vid Malmöpolisen.
Läs hela artikeln

Fyra av tio vill folkomrösta om EU – men få vill att Sverige lämnar

Stödet för en ny folkomröstning om Sveriges medlemskap i EU växer – fyra av tio vill göra om den. Det visar en ny opinionsundersökning av Aftonbladet/Inizio. Men en ”swexit” verkar inte nära förestående – 58 procent att Sverige ska fortsätta vara medlem i EU.
Läs hela artikeln

Lisa Ajax för ful i mun för Eurovision – stoppas

Lisa Ajax låt bryter mot Eurovision-reglerna – texten är för grov. Om hon vinner Melodifestivalen kommer hennes låt stoppas från att tävla i Europa-finalen.
– Bidrag med oacceptabel text kommer inte att godkännas för framförande i tävlingen. Brott mot dessa regler kan resultera i sanktioner, säger en talesperson för Eurovisionarrangören EBU.
Läs hela artikeln

Presidentkandidaten slår tillbaka mot ryska gayrykten

Han har drömläge att bli Frankrikes president. Men nu tvingas Emmanuel Macron, 39, försvara sig från uppgifter om att han är otrogen mot sin fru – med en man.
Rykten som bland annat sprids av den ryska propagandakanalen Sputnik.
Läs hela artikeln

Foto: TT / Montage
Den nya gelen har visat sig effektiv på apor.

Forskare: Här är det nya preventivmedlet för män

Ett nytt preventivmedel för män fungerar pålitligt och felfritt. Det visar en amerikansk studie som utförts på apor. Forskarna hoppas att metoden snart ska kunna användas av människor.
Läs hela artikeln

TYCK TILL!

Uppgifter: Källström slutförhandlar med Djurgården – göms under falskt namn

Kim Källström är i Stockholm – under falskt namn. Natten mellan tisdag och onsdag övernattade forbollsproffset på Clarion hotell på Ringvägen i Stockholm. Enligt uppgifter till Sportbladet pågår samtidigt förhandlingarna med Djurgården för fullt.
Läs hela artikeln

Zara Larssons nya succé hos Ellen DeGeneres

Svenska stjärnan hyllas av alla efter sitt uppträdande i populära showen. Se klippet här ovanför.
Se alla dagens mest sedda tv-klipp här


Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!