Efter kritiken: Agria slutar sponsra räv-SM

Foto: TT
Efter kritiken – nu backar Agria.
NYHETER

När det stod klart att djurförsäkringsbolaget Agria skulle sponsra räv-SM möttes de av enorm kritik och hot om bojkott.

Nu stoppas samarbetet.

Det var i början av januari som Aftonbladet rapporterade om den hårda kritik som Agrias val att sponsra räv-SM på Gotland mötts av bland djurvänner. Många av försäkringsbolagets kunder hotade med bojkott.

Bland annat var djurvännen Sarah Siverman upprörd.

– Jag har både hundar och katter försäkrade hos Agria. Det var verkligen inte det här jag ville att mina pengar skulle gå till, sade hon då.

Och nu har den massiva kritiken gett resultat. På torsdagen meddelades Agria att de avstår från samarbete med det kontroversiella mästerskapet.

Räv-SM är en tävling där hundrasen stövare släpps ut i markerade områden för att jaga räv i 90 minuter och slutligen bli bedömda efter kriterier som följsamhet och drevsäkerhet.

Agria ”älskar djur”

Djurens Rätt berömmer Agrias beslut i ett pressmeddelande. Förbundsordförande Camilla Björkbom säger sig vara ”glad att Agria lyssnar på kritiken”.

– Tillsammans bidrar det här till en djurvänligare värld, ett steg i taget, säger hon.

I ett mejl till Djurens Rätt påstår Agrias vd Birger Lövgren att de förstår reaktionerna – och att företaget ”älskar djur” samt ”värnar om alla djurs välbefinnande och hälsa”.

– Men djurvärlden är komplex och det är inte alltid så lätt för oss att navigera, men det jag kan lova är att vi alltid försöker göra vårt allra bästa för våra djurkunder och deras ägare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gotland