17-åringen som misstänks ha mördat Ali, 16, begärs häktad

avNiklas Eriksson

Ali, 16, hittades död på en cykelväg.

Senare samma dag gick en tonårspojke in på polisstationen i Gävle och överlämnade sig själv till polisen.

Nu begärs 17-åringen häktad för mordet.

1 av 3

16-årige Ali Jafari var i torsdags på väg till skolan när han attackerades. Klockan 09.03 larmades polisen till en cykelväg mitt i ett villa- och radhusområde där pojken hittats livlös.

En stor polisinsats inleddes och under dagen hämtades flera personer in till förhör. Utredningen ledde till att en 17-årig pojke anhölls i sin frånvaro.

Drygt sju timmar efter att Ali hittades död kom 17-åringen själv in på polisstationen i Gävle och överlämnade sig odramatiskt till myndigheterna, enligt polisen.

Under torsdagskvällen anhölls han på sannolika skäl misstänkt för mord. På lördagen begärde åklagare Therese Stensson 17-åringen häktad och förhandlingen ska hållas under morgondagen.

– Den misstänkte är hörd två gånger under de senaste dagarna och det pågår en en rad åtgärder och förhör, det kommer fortsätta under de närmaste dagarna, säger Therese Stensson.

Hon vill inte kommentera om 17-åringen gjort några medgivanden under förhören. Pojkens försvarare Agnetha Hillbom vill under lördagen inte heller kommentera ärendet eller hur hennes klient ställer sig till misstankarna.

– Det är inget som jag tänker dela med mig av i dag, det är förhandling imorgon, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle