Här rappar prästen Malena i kyrkan

Publicerad 2017-06-20

När eleverna i Myrvikens skola hade avlsutning i kyrkan bjöd den nya prästen Malena Lundefalk på ett tal med en liten twist.

– Jag fick ju absolut inte predika, så då gjorde jag såhär istället, säger hon.

Malena Lundefalk

Malena Lundefalk, 34, är ny präst i Ovikens kyrka i Jämtland. När Myrvikens skola hade avslutning blev hon ombedd att hålla tal. Men på ett villkor, att hon inte predikade. Då valde hon att rappa istället.

– Skollagen har ju ändrats lite fram och tillbaka, så jag får ju absolut inte predika. Men jag har lyssnat mycket på svensk hiphop och har märkt att jag kommer undan med mycket mer kristet innehåll om jag har det på rim, säger Malena.

Malena försöker hela tiden att hitta nya platser och nytänkande sätt att predika på. Allt för att hon ska kunna nå fram med budskapet till fler personer. Men att hon skulle rappa kom hon på under en scooter-gudstjänst ute i kylan när hon tänkte att det var för kallt för att ”predika old school”.

– Jag är ju liksom från förorten i Stockholm så det kanske är därför det faller sig naturligt för mig på något vis.

”Amen, hallelujah”

Men att hon inte fick predika i sin egen kyrka som dagens talare gillade hon inte.

– Det känns ju jättekonstigt att jag, i min kyrka, med hundratals personer framför mig, inte får predika. Men jag avslutade ju rappen med ”Amen, hallelujah”. Hade jag hållit ett vanligt skolavslutningstal så hade jag ju aldrig fått komma tillbaka igen.

Malenas rapp fick en hel del jubel och genom en film som publicerats på Facebook har den fått ännu fler glada tillrop.

– Men, jag vet inte. De som gillar de är ju mest imponerade över att jag rappar inte vad jag säger, säger hon och skrattar.

Följ ämnen i artikeln