Kinberg Batra om Löfvens ordval: ”Provocerande”

NYHETER

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra kritiserar statsminister Stefan Löfven för att inte ta sitt ansvar för it-skandalen genom att kalla det ett ”haveri”.

”Det imponerar på få, men provocerar desto fler”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Foto: Urban Andersson
M-ledaren Anna Kinberg Batra.

Partiledaren för Moderaterna, Anna Kinberg Batra går under söndagskvällen till hårt angrepp mot statsminister Stefan Löfvens uttalande i media gällande den rådande it-skandalen på Transportstyrelsen.

I ett inlägg på Facebook skriver M-ledaren att Löfven borde ta på sig det yttersta ansvaret men räknar med att han kommer göra allt för att skylla ifrån sig gällande den växande skandalen.

Infrastrukturminister Anna Johansson får sig också en känga av Kinberg Batra, som skriver att även hon borde ta sitt ansvar för säkerhetskrisen istället för att skylla på en underanställd som inte längre jobbar kvar.

Kinberg Batra syftar i sitt inlägg på den kommentar Stefan Löfven tidigare under dagen gav till nyhetsbyrån TT där han kallade den rådande it-skandalen på Transportstyrelsen för ”ett haveri som skett”.

Ett ”haveri”, menar hon: ”är något som för statsministerns tankarna till någon maskin som går sönder eller olycka som inträffat, utanför hans kontroll. Och det är det inte tal om här.”

Vidare beskriver Kinberg Batra att både Löfven och Johansson försöker smita undan sitt ansvar och menar på att: ”det imponerar på få, men provocerar desto fler”.

Hon avslutar inlägget med att kräva att statsministern måste svara på vad han visste, när och hur han informerades och vad han nu kommer att göra för att trygga säkerheten i Sverige.

Under måndagen kommer Stefan Löfven att hålla en presskonferens för ytterligare kommentar kring händelsen.