Publicerad:
Uppdaterad:

Kristian, 56, blev vittne till ubåtsdramat

Av: Josefin Silverberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En dansk uppfinnare misstänks för mord efter en svensk kvinnas försvinnande på hans ubåt.

Peter Madsen säger att han släppte av den svenska journalisten – men anhöriga har inte hört av henne.

Kristian Isbak, 56, åkte ut för att leta efter båten och blev vittne till när båten sjönk och berättar att han såg Madsen gå upp och ner mellan ubåten och tornet.

– Det är rent förfärligt det som skett, säger Kristian Isbak till Aftonbladet.

1 av 9 | Foto: Privat
Kristan Isbak, 56, blev vittne när ubåten sjönk.

När Kristian Isbak hört vad som hänt den danska uppfinnaren Peder Madsen, att hans båt inte kommit tillbaka som planerat efter att den avgått från Köpenhamn, bestämde han sig för att åka ut och leta. Danska BT var först med att berätta om Kristian Isbaks vittnesmål.

Polisen hade efterlyst hjälp från allmänheten och Kristian som bedriver en verksamhet som säljer radarutrustning till båtar begav sig ut till sjöss.

”Gick upp och ner mellan båten och tornet”

Efter en timme på havet stötte Kristian på ubåten.

– Vi såg den klockan 11, en person satt och höll utkik från tornet. Han gick ner i ubåten och strax upp igen. 15 till 20 minuter senare börjar ubåten att sjunka, säger Kristian Isbak till Aftonbladet.

Peter Madsen höll sig i närheten av tornet medan ubåten sjönk berättar Kristian. Strax därefter blev han räddad av en privatbåt som befann sig i närheten. Isbak berättar att Peter Madsen var en enda personen som syntes i ubåtstornet.

– Jag såg bara en person på båten, säger han.

Han gav exakt position till den räddningsbåt som senare kom till platsen för att hämta upp Peter Madsen.

Kristian Isbak har följt händelseutvecklingen kring ubåtsdramat under dagen. Under eftermiddagen meddelade Köpenhamnspolisen att Peter Madsen är misstänkt för mord, alternativt dråp, på den 30-åriga svenska kvinnan.

– Det var en förfärlig upplevelse och det som skett är rent förfärligt. Jag hoppas verkligen att det här klaras upp, säger Kristian Isbak.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: