Gänget torterar en förståndshandikappad kille

avSusanna Hållbus

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Fyra personer är gripna i USA efter att ha hållit en förståndshandikappad kille fången och misshandlat honom.

I en livesänd video slår, sparkar och hotar de honom. De rakar av honom håret tills det blöder ur hårbotten.

”Fuck Donald Trump! Fuck vita människor”, säger de misstänkta i klippet.

– Man blir illamående. Jag har varit polis i 28 år. Jag har sett saker som man inte borde se. Det här överrumplade mig, sa polischefen Eddie Johnson på en presskonferens.

I en livesändning på Facebook visade de fyra misstänkta hur de håller en kille fången i ett hus. I klippet ser man offret sitta i ett hörn, bunden till händer och fötter med silvertejp. Han har en munkavel.

De fyra gärningsmännen på videon, två kvinnor och två män, hånar honom. De rakar av lite av hans hår och misshandlar honom med sparkar och slag.

Med en kniv skär de upp tyget i offrets munkjacka. Sedan skrattar de.

Polisen tror att de fyra misstänkta har hållit killen fången i ett dygn, möjligtvis två dygn. De ska ha tagit honom från en villaförort till huset i ett område i sydvästra Chicago. En av gärningsmännen ska ha varit bekant med offret från skolan.

De fyra misstänkta, alla i 18-årsåldern, är gripna och anhållna i väntan på häktningsförhandling.

Om åtalet ska innehålla kidnappning, hatbrott och om brottet har andra politiska motiv är inte färdigt. ”Utredningen pågår”, skriver Chicago police department i ett meddelande.

Polispatrull hittade offret på gatan

Polisen berättar hur en patrull påträffade en uppriven kille på en gata i North Lawndale i Chicago på onsdagen. De tog med honom till stationen – och senare blev de varse om videon som cirkulerade i sociala medier. Killen från gatan tros vara samma som brottsoffret i klippet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Chicago