God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Foto: Privat.

Tåg fastnade i skogen – i 40 minusgrader

Ett passagerartåg fick totalstopp ute i skogen utanför byn Nattavaara i Norrbotten på onsdagskvällen. Under ett par timmar var det strömavbrott – och utanför var det närmare 40 minusgrader.
– Det var ett tag som det var kyligt, säger William Degerbjörk, 17.

Läs hela artikeln

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Vinterkallt i Stockholm på onsdagen.

I natt dundrade superkylan in

På med långkalsonger och halsduk – under natten har vintern kopplat nytt grepp om Sverige. På morgonen väntas det bli 27–28 minusgrader i Östersund och i Stockholm väntas minus 15. Vid midnatt sjönk temperaturen ned till 40 grader på sina håll i norr.
Läs hela artikeln

Foto: Jimmy Wixtröm.

Sverige ute ur JVM efter Kanadas vändning

Sverige succéstartade JVM-semifinalen mot Kanada med två snabba mål – varpå Kanada bytte ut sin målvakt. Men då vände i stället matchen till kanadensisk fördel. Sverige är ute ur turneringen efter 2–5. En förlust mot ett bättre lag, skriver Sportbladets Hans Abrahamsson.
Läs hela artikeln

Foto: Chuck Burton / TT
Dylann Storm Roof.

Kyrkomördaren: ”Vi vet alla att jag är skyldig”

Dylann Roof åtalas för kyrkomassakern i Charleston, South Carolina, i juni 2015 och bedöms vara frisk nog att försvara sig själv.
– Det är inget fel på mig psykiskt, säger 22-åringen.
I ett inspelat förhör konstaterar han – skrattandes – att han är skyldig.
Läs hela artikeln

Foto: TT
"I slutändan kan det handla om liv och död".

Ringer SOS Alarm – och ber om pizza

SOS Alarm bad att busringningarna på nyårsafton skulle upphöra. Men natten blev ändå inte helt fri från onödiga distraktioner.
– Folk kan ringa och fråga om pizza och taxi. I slutändan kan det handla om liv och död, säger larmoperatören Anders Eriksson.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

ARTIKELN HANDLAR OM