Lastbilen var meter från Kalles permobil

Foto: Privat
Kalle Boman, 64, från Farsta.
NYHETER

Hustrun var inne på Kappahl och handlade. Kalle, 64, väntade i sin permobil utanför. Då inträffade mardrömmen, skriver tidningen Expressen.

– Jag tänkte att nu dör jag, säger Kalle till Aftonbladet.

För första gången på tio år var Kalle Boman, 64, från FarstaDrottninggatan i Stockholm. Hans dotter ska gifta sig och han och hustrun skulle köpa kläder. Kalle väntade utanför Kappahl medan frun var inne och handlade.

Plötsligt hörde Kalle, som är lätt hörselskadad, hur någon ropade: ”akta, akta”. Sedan hörde han ett skrammel och såg lastbilen.

– Först var han på väg mot mig. Han höll sig mitt på Drottninggatan och verkade ta sikte mot den södra sidan där jag var, men sen ångrade han sig på något sätt och körde mot norra sidan. Det var någon meter, annars hade han klippt mig.

Det fanns bara en sak i huvudet när Kalle såg lastbilen närma sig.

– Jag tänkte att nu dör jag, jag är lite trögtänkt och skulle inte hinna undan, säger han.

”Jag mår så jävla dåligt”

Inne i affären såg hustrun ett rökmoln utanför. I samma stund som hon skrek ”nu har de kört ihjäl min man” fick hon kvittot från Kappahl. På det står det 14.50, 7 april 2017.

– Sedan tog det väl 15 sekunder för honom att komma bort till Åhlens, kanske, säger Kalle.

Minuterna efter dådet var naturligtvis en skräckupplevelse. Kalle träffades av en betongklump från blomkrukorna som sprängdes. Hans permobil slogs sönder och efteråt har han märkt att han fått oerhört ont i axeln samt ådragit sig nackspärr.

Men de värsta såren sitter på insidan – från minnena av de fruktansvärda scener han tvingades se på Drottninggatan.

– Jag mår så jävla dåligt av vad jag såg. Allt det där, kropparna, det sitter på näthinnan fortfarande. Den värsta smärtan är i själen.

ARTIKELN HANDLAR OM