Kom ut till bilen – då såg han lappen

1 av 2
NYHETER

Den tidigare borgmästaren Arve Helle i Fjaler kommun i Norge, fick under onsdagen sin bil repad på en parkering.

Men lappen som lämnades på bilrutan gjorde honom rörd, skriver Firda.

När Arve Helle i Norge slutade jobbet i onsdags gick han ut till bilen som stod parkerad precis utanför. På avstånd såg han att det satt en lapp på rutan, och blev fundersam.

– Jag undrade verkligen vad det var. Vi har inga parkeringsavgifter, så det kunde inte vara en bot. Det visade sig att någon hade kört in i min bil och lämnat en lapp med ett namn och telefonnummer.

Arve tänkte att han kunde ta tag i det när han kom hem, men precis när han satte sig i bilen kom en äldre man springandes emot honom.

– Det visade sig att han var 86 år och hade satt sig på ett café med god utsikt så att han kunde se när jag kom. Han hade fått så dåligt samvete. Jag blev nästan lite rörd.

Fick enorm respons

”En stor applåd till den samvetsfulle och hygglige äldre föraren som visade med ord och handling att ärliga själar finns”, skrev Arve i ett inläggFacebook, som fick enorm respons.

– Jag tror att det har blivit så stort för att vi så ofta får höra om det motsatta. Men det här säger en hel del om sociala medier.

Arve kände inte den äldre mannen innan, men de hade talats vid igen under kvällen. Och vad gäller bilen så var det inga större skador, bara en repa i lacken som lätt kunde fixas till.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Facebook

Norge