Mora

Pitbull dödade hund – en person skadad

Av: 

Emma Lindström

NYHETER

En pitbull slet sig ur kopplet och attackerade en annan hund i Kristineberg, Mora, på förmiddagen.

Det var två män som var ute med sina hundar och när de möttes började pitbullen göra utfall mot den andra hunden.

Historien fick ett tragiskt slut när pitbullen tog sig loss och dödade den andra hunden.

Det var på tisdagsförmiddagen som den tragiska händelsen inträffade. Två män, med varsin hund, var ute med hundarna i Kristineberg, Mora.

Den ena hunden, som enligt polisen var en pitbull, började göra utfall mot den andra hunden när de båda möttes. Ägaren kunde få ordning på den och gick över till andra sidan gatan. Pitbullen lyckades då slita sig ur kopplet och gick till attack mot den andra hunden.

Den andra hundens ägare föll omkull och pitbullhunden bet ihjäl hunden. Mannen skadades i fallet och har troligtvis brutit handleden.

Ambulans till platsen

De båda hundägarna stannade kvar på platsen till dess att polis anlände. Även en ambulans kallades till platsen och undersökte den skadade mannen.

Pitbullens husse misstänks för skadegörelse och vållande till kroppsskada. Han har inte gripits av polis.

– Det finns ingen anledning i ett sådant här fall. Vi vet vem vederbörande är, vederbörande har stannat kvar på platsen, vederbörande har fullt ut samarbetat. Det finna inga problem åt det hållet, säger Stefan Wickerg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Wickberg förklarar att en händelse där ett husdjur dödas rubriceras som skadegörelse.

– Ett dött djur betraktas som ekonomiskt värde rent formellt och juridiskt, även om det inte är så emotionellt, säger han.

Polisen vill inte lämna mer uppgifter om händelsen. Stefan Wickberg säger också att han inte vet vilken ras den dödade hunden var.

– Vi har valt att inte gå in på detaljer, utan de facto bara förmedla vad som har hänt på ett neutralt sätt, säger Wickberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Spanien–Polen i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mora

Husdjur

Hundar

Pitbull