Nyheter

Slängde dammsugare på poliser i biljakt

Av: 

TT

Två män åtalas efter att ha försökt fly från polisen i bil och bland annat slängt en dammsugare mot den efterföljande polisbilen. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

NYHETER

När en misstänkt bilförare vägrade stanna inleddes en våldsam biljakt genom villaområden i Nykvarn, väster om Södertälje, i augusti i fjol. Under färden slängde de två männen i bilen ut alla möjliga lösa föremål mot den efterföljande polisbilen, bland annat en dammsugare, en presenning, en regnjacka och en cykelpump.

– Vi försökte få stopp på vansinnesfärden och de försökte få stopp på oss genom att kasta sakerna, uppger en av poliserna i förhör, skriver Länstidningen.

Den vilda färden gick över en refug, på fel sida i en rondell och på cykelvägar. Mannen i passagerarsätet sprutade också med en pulversläckare mot polisbilen. Till slut stannade bilen och männen kunde gripas efter att ha försökt fly till fots.

Nu åtalas de två männen i bilen, båda i 40-årsåldern, vid Södertälje tingsrätt.

Föraren åtalas bland annat för grov vårdslöshet i trafik och passageraren åtalas för sabotage mot blåljusverksamhet och försök till våld mot tjänsteman.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert: