Här är vännernas iskalla jättenapp – 17,2 kilo gädda

Tidigt på lördagsmorgonen så fick Boråsvännerna ett riktigt monsternapp.

När de drog upp gäddan ur isvaken skrek de rätt ut.

– Det var riktigt galet! säger Hampus Benjaminsson.

De är galna i fiske. Så beskriver Hampus Benjaminsson han och kompisarna Filip och Rasmus Nilssons relation till sporten. Och deras absoluta favorit är ismete.

– Det blir ju sällan is här i Borås-trakten så vi har varit riktigt taggade på detta. Så pass taggade att vi drog upp till Älvdalen och fiskade förra månaden, säger Hampus Benjaminsson, 26.

Men nu är det is även i Borås. Och tidigt på lördagsmorgonen var det dags att ta med spön och varma kläder och bege sig ut, något SVT rapporterat om. Väl framme, på hemlig plats, ställde vännerna fram tio spön med mört på och placerade ut indikatorer för att se när det nappade.

– Det var helt galet faktiskt. Det tog inte mer än tio minuter innan det small! säger Hampus Benjaminsson.

Hampus Benjaminsson tillsammans med sin enorma fångst.
Hampus Benjaminsson tillsammans med sin enorma fångst.

”Vi har haft riktigt mycket flyt”

Killarna filmar till sin YouTube-kanal samtidigt som de försiktigt försöker lirka upp fisken ur hålet i isen. De förstår snabbt att de har en stor firre på kroken.

– Den kom upp ett par gånger, men stack iväg igen. Till sist fick jag ett bra tag och drog upp den, säger Hampus Benjaminsson.

I samma stund skriker killarna rakt ut:

– Sicken jäkla fisk!

Gäddan vännerna drog upp vägde 17,2 kilo och var 127 centimeter lång. Det svenska rekordet ligger på 21 kilo, och enligt vad killarna fått fram så är deras fisk den näst största som fiskats vid ismete.

– Vi har haft sån tur senaste tiden. Vi drog upp en fisk förra gången över tio kilo. Och nu den här!

Efter att vännerna vägt, och givetvis fotograferat fisken, släppte de tillbaka den. Om de har tur kommer den vara ännu större nästa gång de får tag i den. Eller kanske lyckas de knipa en annan fisk. Vem vet hur många monster som befinner sig nere på den okända sjöns botten?

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN