Mordutredning efter amfetamindöd läggs ned

Av:  TT

Mordutredningen i fallet där en kvinna avled efter att ha fått i sig amfetaminlösning från en ölflaska på en fest läggs ned. Arkivbild.
Mordutredningen i fallet där en kvinna avled efter att ha fått i sig amfetaminlösning från en ölflaska på en fest läggs ned. Arkivbild.

Mordutredningen i fallet där en kvinna avled efter att ha fått i sig amfetaminlösning från en ölflaska på en fest läggs ned. Det bekräftar förundersökningsledaren Stefan Creutz för Mitt i.

– Grunden för mitt beslut är att det inte längre finns anledning att anta att brott begicks, och jag ska vara tydlig med att säga att jag menar där och då. Min utredning omfattar inte om huruvida andra brott begåtts tidigare, säger han till tidningen.

Kvinnan, som var i 30-årsåldern, avled i slutet av augusti efter att ha fått i sig amfetaminbas via en ölflaska på en privat fest i Brandbergen i Haninge, utanför Stockholm.

En person har sedan händelsen inträffade varit skäligen misstänkt för mord, men efter att mordutredningen lagts ned finns inte någon annan misstänkt i fallet, enligt Stefan Creutz.

Den misstänkte personens advokat, Marianne Kellerman, säger att nedläggningsbeslutet var väntat.

– Det som hänt är jättetragiskt, men det går inte att klandra min klient för det. Det är nog fel person man gått efter, säger hon till Mitt i.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN