Därför lyckas inte MP – trots klimatkrisen

PODD Lena Mellin om Miljöpartiets nya språkrör

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Märta Stenevi är Miljöpartiets nya språkrör. Är hon svaret på vad MP behöver för att växa som parti?

Miljöpartiet fick vid valet 2018 4,4 procent och är riksdagens minsta parti. Men i många av de senaste opinionsmätningarna, så klarar man inte ens riksdagsspärren.

Samtidigt är klimatkrisen den femte viktigaste frågan hos väljarna. Trots det så lyckas inte Miljöpartiet driva den som sin viktigaste fråga.

När ska Miljöpartiet bli ett parti för miljön igen och vilken ministerpost kommer Märta Stenevi få av statsministern? Det här och lite till tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE