Sjuårig flicka misstänks ha kidnappats

Av:  TT

En sjuårig flicka är försvunnen och misstänks ha förts bort i en skåpbil, rapporterar flera medier. Arkivbild.
En sjuårig flicka är försvunnen och misstänks ha förts bort i en skåpbil, rapporterar flera medier. Arkivbild.

En sjuårig flicka fördes bort från sin mamma och misstänktes ha kidnappats av sin pappa men nu har barnet hittats, skriver Expressen. Rikslarm utfärdades och en stor polisinsats pågick under fredagen och lördagen.

– Personerna som det här gäller är satta i säkerhet. Ingen är i akut fara just nu, säger Annika Collin på åklagarmyndigheten, som bekräftar att en förundersökning pågår.

Enligt uppgifter till Expressen ska flickan vara bosatt hos mamman i Uppsala. De ska ha överfallits tillsammans med flickans morbror av hennes pappa och en till man och satts i två olika skåpbilar. Mamman lyckades fly från skåpbilen och larma polis.

Pappan greps under fredagen medan medbrottslingen fortfarande är på fri fot. Pappan har tidigare dömts för att ha fört bort flickan. Åklagarmyndigheten bekräftar att en person är gripen och anhållen. Personen misstänks nu för människorov och grov egenmäktighet med barn.

Polisen är förtegen om händelsen.

– Om det pågår ett sådant ärende är det ett utredningsärende och i så fall kan vi inte kommentera det, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN