En gripen efter dödsskjutning på tolvåring

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Blommor och nallar vid platsen där en tolvårig flicka sköts till döds i Botkyrka. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Blommor och nallar vid platsen där en tolvårig flicka sköts till döds i Botkyrka. Arkivbild.

En person i 20-årsåldern har gripits misstänkt för koppling till mordet på den tolvåriga flicka som i somras sköts till döds i Botkyrka.

Mannen är misstänkt för grovt skyddande av brottsling och greps på tisdagsmorgonen i Stockholmsområdet efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.

– Han har varit anhållen sedan i går, säger Åsa Hansson, gruppchef på grova brott i polisområde Stockholm syd.

I samband med gripandet gjordes också en husrannsakan och ytterligare en person togs till förhör. Den personen är dock inte misstänkt för något brott.

Den tolvåriga flickan skottskadades vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm, natten till den 2 augusti och avled av sina skador. Polisen har tidigare slagit fast att flickan inte var måltavlan för skotten, men har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

Polisen har genomfört närmare 500 förhör i samband med utredningen, men vill inte gå in på detaljer kring vem den gripne mannen är.

– Vi har god förhoppning om att det den här mannen kan berätta kan göra att utredningen tar ytterligare ett kliv framåt, säger Åsa Hansson.

Utredningen kring dödsskjutningen fortgår och enligt Åsa Hansson hoppas polisen kunna göra fler gripanden framöver. Hon vill inte säga om det finns någon eller några huvudmisstänkta i nuläget.

– Inte som jag kan uttala mig om, säger Åsa Hansson.

Publicerad: