Färdigfestat för anrika svartklubben

Polisen slog till inatt

Svartfester fortsätter arrangeras trots den ökade smittan runt om i landet.

I natt slog polisen till mot en industrilokal i Västberga där hundratals samlats för att festa.

Föreningen ”Art of Sound” skriver på Facebook att de nu lägger ner klubbverksamheten:

”Efter 27 år är vi ledsna att meddela att vi stänger eventet”.

I en industrilokal i Stockholmsstadsdelen Västberga var det i natt planerat för dans. Uppemot 800 hade anmält intresset för evenemanget på Facebook, varav cirka 230 meddelat att de kommer. Ett antal dj:s var bokade till rejvet som skulle pågå från 23 till 07.

Men festen tog slut innan den knappt hann börja. Polisen hade nämligen fått nys om tillställningen och slog till mot lokalen strax efter midnatt.

– Vi betraktade det här som en offentlig tillställning och beslutade om att upplösa den för att det var för mycket folk helt enkelt. Man har avvisat ett hundratal personer, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson.

Polisen slog till mot en svartklubb i södra Stockholm under natten till söndagen.
Polisen slog till mot en svartklubb i södra Stockholm under natten till söndagen.
Enligt vittnen på plats gick ingripandet från polisen lugnt till.
Enligt vittnen på plats gick ingripandet från polisen lugnt till.

Enligt vittnen var mellan 200 och 300 personer på plats när polisen slog till. Ingripandet ska ha gått lugnt till och folk lämnade lokalen stillsamt utan bråk.

En person har rapporterats för brott mot ordningslagen. Enligt tillägget i ordningslagen som regeringen införde i slutet av mars har polisen rätt att upplösa offentliga tillställningar eller allmänna sammankomster med över 50 personer för att stävja coronasmittan.

”Art of Sound” som står som arrangör för evenemanget skriver nu att de inte kommer arrangera fler fester i lokalen:

”Efter 27 år är vi ledsna att meddela att vi måste stänga eventet. Vi kommer givetvis att överklaga polisens beslut men det är inget vi kan göra i natt. Samtliga biljetter återbetalas”, skriver de på Facebook.

Arrangören hälsar till Aftonbladet att de vidhåller att det var en privat fest men att de i övrigt är nöjda med polisens agerande:

”Kan inte ge dem annat än fem plus för att de hanterar den order de fick både artigt och professionellt. Vi får se vad tingsrätten har att säga”, skriver Art of Sound.

En person har har rapporterats för brott mot ordningslagen.
En person har har rapporterats för brott mot ordningslagen.
Publisert:

LÄS VIDARE