Flera gripna misstänkta för hets mot folkgrupp

NYHETER

Flera personer har gripits misstänkta för hets mot folkgrupp i samband med söndagens fotbollsderby i Stockholm, skriver polisen på sin webbplats.

Enligt uppgift till Aftonbladet är de gripna organiserade nazister som gjorde Hitlerhälsningar mot personer vid tunnelbanestationen Blåsut.

Händelsen inträffade sent på eftermiddagen efter att matchen på Tele2 Arena var färdigspelad.

När polisen skulle gripa två personer för hets mot folkgrupp gjorde de och ytterligare en person våldsamt motstånd, vilket gjorde att polisen grep alla tre, uppger polisen i Stockholm på sin webbplats.

En källa till Aftonbladet uppger att personerna försökte frita varandra och att polisen tvingades dela ut flera batongslag för att få kontroll på situationen. En av de gripna ska ha blivit slagen i huvudet och vårdas på sjukhus, enligt samma uppgiftslämnare.

Anmälan upprättad

– Jag har inga detaljer i ärendet. Det är tre personer gripna och en anmälan om hets mot folkgrupp har upprättats, men jag vet inte riktigt vad det hela består i, säger Lars Byström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

I samband med matchen har även anmälningar om grov misshandel, misshandel, brott mot ordningslagen och ofredande upprättats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott