"Smuttar på varsin Margarita"

NYHETER

Vi frågade Nanna Martorell, 26, ny hallåa på TV4, hur hon helst bränner en tusenlapp på stan:

Foto: Nanna Martorell börjar kvällen med att äta röding på restaurang Hasselbacken.

Jag möter upp min bästa vän vid Skeppsbron denna sena eftermiddag. Vinden viner och kylan gör oss påminda om att vintern är på väg. Medan våra magar kurrar i takt bestämmer vi oss för att ta färjan över till Djurgården. Det är avslappnande att känna båten gunga fram och tillbaka och höra vågornas skvalp i bakgrunden.

Väl framme slinker vi in på den mysiga restaurangen Hasselbacken och hamnar vid ett charmigt bord för två. Efter att ha ”tagit igen förlorad tid” beslutar vi oss för att beställa deras goda ugnsbakade rödingfilé. Till det dricker vi varsitt glas vitt vin. Nu börjar vi båda få tillbaka färgen i ansiktet och med varma fingrar mumsar vi avslutningsvis i oss några goda hemgjorda praliner tillsammans med en stor latte.

Dags att röra sig in mot stan. Vi tar färjan tillbaks och väljer att med raska steg promenera ner mot Kungsträdgården. Vi sneddar över gatan och hoppas på att dom spelar schysst musik inne på Reisen . Där smuttar vi på varsin Margarita och eftersom min vän känner bartendern så får vi en på köpet.

Några vänner hör av sig och vill att vi ska haka på till Ljunggrens . Eftersom vi båda bor på Söder så känns det helt rätt att styra kosan mot Götgatan och droppa in för en sista drink. Efter många skratt och mycket snack börjar vi båda bli lite hungriga igen. Pengarna räcker till varsin vegorulle som blir pricken över i:t denna sköna fredagkväll. Sen tar jag en taxi tre kvarter.

Sofia Larsson

Aftonbladet

Nannas tusenlapp: