"Han är otroligt dyr"

Foto: Engelska Roots Manuva gästar hiphop-klubben Yes! i helgen. "Jag har försökt att få hit honom ända sedan klubben startades", säger arrangören Ricardo Gonzalez.
NYHETER

Hiphop- och soulklubben Yes fyller 4 år. Och firar med att bjuda in Roots Manuva.

– Jag har försökt boka honom ända sedan vi startade, säger arrangören Ricardo Gonzalez.

Wyclef Jean, Boot camp clik och M.O.P. Många tunga hiphop-namn har gästat Yes genom åren. I helgen kommer en till på besök, Roots Manuva.

– Han är en av Englands största och bland det bästa inom hiphop just nu, säger Ricardo Gonzalez.

Fullspäckat schema

Roots Manuva har bland annat listats som en av Englands mest inflytelserika artister. I magasinet Hip Hop Connection röstade läsarna fram låten ”Witness” som den bästa engelska låten genom tiderna.

– Jag har försökt boka honom i fyra år. Han har ett fullspäckat schema och är otroligt dyr. Prisnivån är inte av den här världen. Men nu har han gjort ett undantag för oss så att vi har råd.

KRS-ONE var höjdpunkten

Ricardo Gonzalez är mycket stolt över bokningen. Men berättar att höjdpunkten under de fyra åren ändå var när KRS-ONE kom på besök.

– Redan när jag var liten och bodde hemma hos mina föräldrar sa jag att jag skulle få hit honom någon dag. Mina kompisar skrattade åt mig. När han väl kom bugade folk.

Klubben kan upphöra

Om det blir fler spelningar av den digniteten är oklart. Ricardo Gonzalez förklarar att Yes till och med kan komma att upphöra.

– Vi kör på fram till årsskiftet. Sedan vet vi inte vad som händer. Klubben tar mycket tid och ger inga pengar.

(.se)