Kvinna sextorterades med glödande cigaretter

NYHETER

Offret som filmades är nu identifierat

I vintras beslagtog polisen en mobiltelefon som innehöll en film där en kvinna sextorterades med en glödande cigarett. Offret har nu visat sig vara en svårt psykiskt sjuk 38-årig kvinna som vårdats i Södertälje.

Kvinnan tvingades föra in en glödande cigarett i underlivet medan hon filmades. Ett gäng killar står runt henne och skriker "hora". Först trodde polisen att det var en flicka som utsattes för sexövergreppen som fanns dokumenterade i en kriminell Södertäljebos mobiltelefon.

Sedan i vintras har de letat efter offret och nu har hon identifierats. Det visade sig att hon var betydligt äldre än vad polisen först trodde. Hon är en psykiskt sjuk 38-årig kvinna som vårdats i Södertälje, enligt Länstidningen.

– Men hänsyn till den personen som utsatts för dessa händelser vill jag inte kommentera fallet överhuvudtaget, säger åklagare Karolina Lindekrantz till aftonbladet.se.

Misshandel och förnedring

Kvinnan har uppgett för polisen att hon kände sig tvingad att utföra handlingarna. Även en annan ung kvinna som är förståndshandikappad har vittnat om att hon blivit sextrakasserad av männen.

Mobilen beslagtogs i samband med en grov misshandel av en 20-årig Södertäljebo. Polisen hoppades via hans mobiltelefon hitta spår som kunde leda dem till gärningsmännen. Istället hittade de ett chockerande filmmaterial som visade grova sexövergrepp. De fann även en filmsekvens där en förståndshandikappad man blev misshandlad och förnedrad.

Polisen klassar den misstänkte mannen som mycket farlig och har därför satt in specialbevakning av honom, skriver Länstidningen.

Läs tidigare artiklar:

Susanna Vidlund