Biljetterna slutsålda på 8 minuter

NYHETER

”Västeråsbiljetterna tog slut snabbast”

Foto: Köar Fortfarande vid elvatiden köade Västeråsborna i hopp om att få tag på en biljett.

Åtta minuter. Så lång tid tog det innan Melodifestivalbiljetterna till Västerås deltävlig tog slut.

– Det hade jag aldrig väntat mig, säger Pernilla Törngren på Ticnet i Västerås.

Foto: Grymt – Det är ju hur grymt som helst att så många är intresserade, säger Sebastian Fronda som ska delta i Melodifestivalen med låten ”Ingen mår så bra som jag” som han och Thomas Thörnholm, till höger, och Michael Clauss skrivit.

Biljetterna släpptes klockan nio på torsdagsmorgonen men Västeråsborna började köa utanför turistbyrån redan klockan sex. Fortfarande köar många hundra i hopp om att få tag på en biljett.

– Det var inte kul att behöva meddela alla köande att biljetterna redan var slut efter åtta minuter. Men sen har det dykt upp ytterligare biljetter eftersom folk inte hämtat ut sina bokade biljetter, säger Pernilla Törngren.

Slut snabbast i Västerås

Enligt Cecilia Cedervall på Care of Haus, som hjälper till med arrangemanget, tog biljetterna slut snabbast i Västerås av alla deltävlingsstäder.

– Det kan bero på att det är första gången en deltävling äger rum i Västerås. Sedan är det ju Sveriges största tv-produktion som engagerar hela svenska folket. Det råder verkligen schlagerfeber just nu, säger Pernilla Törngren.

Fronda på plats

Västerås lokaltkändisar Sebastian Fronda och Thomas Thörnholm, var på plats för att underhålla de köande. Fronda ska framföra låten ”Ingen mår så bra som jag” i Melodifestivalen som han, Thomas Thörnholm och Michael Clauss skrivit.

– Det är ju hur grymt som helst att så många är intresserade. Det är roligt när stan satsar på nya evenemang och människor faktiskt engagerar sig, säger Sebastian Fronda som drack kaffe och pratade med de köande.

– Vi var där och kände på pulsen. Det var kul men lite kallt, säger han.

Hur känns det att få vara med i Melodifestivalen?

– Det är ju ett kvitto på att man håller en viss klass. Det här är ett roligt evenemang som bara blir bredare och bredare. Övriga musikbranschen hamnar ju i skuggan av Melodifestivalen när den sätter igång, säger Sebastian Fronda.

Hur skulle du beskriva er låt?

– Det är en glad låt med ett jävla tempo.

Vad tror du om era chanser att vinna tävlingen?

– Det blir nog tufft. Det finns ju vissa stjärnor som får flera tusen gratisröster. De skulle kunna sjunga ”Blinka lilla stjärna” och ändå få många röster.