Fogden på facket för obetald räkning

NYHETER

Efter glömska, några adressbyten och lite slarv har LO hamnat i klorna på kronofogden. Orsaken är en obetald faktura från en konferens.

Efter en konferens i början av året fick Arenabolaget aldrig betalt av facket, trots att man skickat faktura. Bolaget hörde då av sig till LO: s kassör, men skulden på 270 000 kronor förblev obetald, skriver Östgöta Correspondenten. För LO-facken resulterar det nu i en betalningsanmärkning.

Postgången strulat

Den berörda LO avdelningen kommer att läggas ner vid årsskiftet, då samtliga organisationer på kommunnivå ska försvinna och istället ersättas av större distrikt. Det är denna nedläggning som resulterat i fyra flyttar på kort tid, vilket ställt till det i postgången så att fakturan inte nått LO.

Räkningen dök upp nu först i oktober, men inte från Arenabolaget utan från kronofogden. Kronofogden tog det säkra före det osäkra och skickade fakturan direkt hem till föreningens ordförande.

LO: s kassör Tommy Pettersson medger att han borde hört av sig till Arenabolaget med den korrekta adressen, och att räkningen borde betalats efter att han fått påminnelsen per telefon men att han då glömde av det, skriver Östgöta Correspondenten.

Oskar Kollberg, TT