Anmäld för våldtäkt på sex unga flickor

NYHETER

Kontaktade sina offer på nätet - lockade med modellkontrakt

Mia lockades på MSN med erbjudanden om modelljobb – men slutade kvällen på en akutmottagning för våldtagna kvinnor.

Foto: Mia anmäld 43-åringen för våldtäkt, samma kväll som fotograferingen urartat.

”Fotografen”, en 43-årig bilskolelärare, dömdes i oktober för våldtäkt av en 16-årig flicka.

Nu ökar antalet anmälningar mot honom.

I april blev Mia, som är runt 20, kontaktad av en tjej på nätet som frågade om hon var fotomodell. Strax därpå kontaktade en fotograf henne på MSN, som ville fota och erbjuda henne jobb.

?– Jag var skeptisk i början, men första gången jag gick hem till honom hade jag en kompis med mig. Han var trevlig och skämtade, så då får man ju förtroende, säger hon.

Bondagebilder

Mia återvände för en andra fotografering. Denna gång blev den mer utmanande och mannen föreslog att de skulle ta bondagebilder, med Mia fastbunden i sängen.

?– Han gav mig referenser till andra tjejer han fotat, som sa att han var seriös och snäll. Senare förstod jag att han var alla de personerna jag chattat med.

Senare samma natt åkte Mia till Södersjukhusets akutmottagning för våldtagna kvinnor. Hon polisanmälde 43-åringen för våldtäkt, men förundersökningen lades ned i brist på bevis.

Antalet växer

Mias advokat, Elisabeth Fritz, företräder ytterligare tre unga kvinnor som anmält mannen för snarlika händelser. Och antalet växer.

?– Fler målsägande har hört av sig. Jag har begärt överprövning hos åklagaren i de ärenden som blev nedlagda, säger hon.

Via MSN eller Facebook ska 43-åringen ha utgett sig för att vara kvinna, och rekommenderar sedan sig sig själv som fotograf.

Åklagare Tora Holst, har lett flera av de nedlagda förundersökningarna.

Kontaktar mannen flickorna genom att använda falska identiteter på nätet?

?– Det finns anledning att tro att det är så. Det är inte förbjudet, och det går inte att bevisa att det är ett upplägg för våldtäkt heller. Utan det här är personer som uppger att han är en duktig modellfotograf, säger hon.