Man sköts till döds i Köpenhamn

NYHETER

Två personer sköts i huvudet

En ung man dog efter att ha träffats i huvudet vid en skottlossning på Nörrebro i Köpenhamn. En annan sårades svårt i bröstet. En svenskregistrerad bil ska ha försvunnit från området efter skottlossningen.

De båda männen satt i en bil tillsammans med fyra kamrater. Skotten gick in genom vindrutan och en sidoruta, skriver Ritzau.

Kamraterna körde omedelbart de skadade till Rigshospitalet, där den 21-årige man som träffats i huvudet senare avled.

Vid sjukhuset dök senare en bil upp med tre eller fyra män i skottsäkra västar. I deras bil hittade polisen en pistol och männen greps därför för olaga vapeninnehav. Polisen tror att de tillkallats som beskydd av gruppen som utsattes för beskjutning.

Kan vara eldstrid

Också de som körde offren till sjukhus har tagits in för förhör.

Vad som hände på Mimersgade där skotten avlossades var oklart ännu på torsdagsmorgonen. Bilen träffades av sex eller sju skott. Enligt polisen kan det ha varit fråga om en ren eldstrid mellan två grupper.

– Det kan vara så att de i bilen var på Mimersgade för att träffa några andra av en eller annan anledning, sade förundersökningsledare Niels Bogs-Grarup till Ritzau.

– Vi har inget som pekar på att det skulle vara en uppgörelse mellan kriminella gäng eller att det skulle finnas något samband med vad som hände i Höje Taastrup häromkvällen, tillade han.

I tisdags kväll besköts en hyresfastighet i Höje Taastrup, väster om Köpenhamn, med minst 75 skott.

Larmet till Sverige om den svenska bilen gick en halvtimme efter skottlossningen, då polisen misstänkte att bilen kunde vara på väg över Öresundsbron. En stund senare hittades den inne i Köpenhamn, säger polisen vid ledningscentralen i Skåne.