Ny nätpedofil avslöjad i Göteborg

NYHETER

40-årig man häktad

Göteborg

Ännu en nätpedofil har avslöjats, denna gång i Göteborg.

En 40-årig man har häktats misstänkt för grova våldtäkter på flera tolvåringar som han kontaktat via nätet.

Mannen avslöjades när han utklädd till telemontör kom hem till en 12-åring. De hade stämt träff med via nätet, skriver Göteborgs-Posten. Han visste att flickan skulle vara ensam hemma.

Mannen gjorde sexuella närmanden mot flickan som berättade för sina föräldrar var hon varit med om.

Då började polisen nysta i mannens förehavanden och en husrannsakan i mannens lägenhet i Kungälv gjordes. Polisen fann en dator full med barnpornografi och en mobil med nummer till minst femton flickor under 15 år i Västsverige och i Skåne.

På nätet, bland annat på Lunarstorm, har 40-åringen kallat sig Peter 32 eller Peter 34.

Enligt åklagaren Håkan Johansson har mannen särskilt sökt upp flickor som har omsorgsbrist och behövt vuxenkontakt. Under falska förespeglingar har han charmat dem för att utnyttja dem sexuellt.

- En flicka i Skåne träffade han till exempel vid tre tillfällen och varje gång hade han flera samlag med henne, säger Håkan Johansson till GP.

I december 2001 dömdes mannen för liknande brott till ett års fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig. Sedan den 1 april 2005 gäller den nya skärpta lagen om våldtäkt mot barn under 15 år. Då döms för våldtäkt även om barnet gått med på sex frivilligt.

TT