Misstänkt mordförsök på Hisingen

NYHETER

Fyra män greps i natt efter misshandel av 25-åring

Fyra män greps på bar gärning vid tretiden natten till tisdagen när de misshandlade en man i 25-årsåldern utanför en klubb vid Ångpannegatan på Hisingen.

– En radiobil körde rakt in i en ful misshandel och fyra personer kunde gripas, säger Christer Abrahamsson, vid polisens krimjour, till Sveriges Nyheter. En femte gärningsman lyckades försvinna från platsen.

– Den 25-årige mannen som misshandlades tillhör den kriminella ligan Original Gangsters medan de gripna männen tillhör ett annat kriminellt gäng, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på Göteborgspolisen.

Poliserna fick inte larm om gängbråket utan blev vittnen till misshandeln av en tillfällighet.

– Hisingnen är ett område med mycket kriminalitet. Därför försöker vi patrullera där när så ofta vi har möjlighet, säger Thomas Fuxborg.

Fick skärskador

Polisen betecknar det som mordförsök och 25-åringen fick föras till sjukhus med bland annat skärskador. Alla fem inblandade personer är kända av polisen sen tidigare.

Området kring Ångpannegatan har tidigare förknippats med gängkriminalitet. Om nattens misshandel kan kopplas till något kriminellt gäng är oklart.

– Jag kan inte uttala mig om det, säger Christer Abrahamsson, till Sveriges Nyheter.

Sveriges Nyheter