17-årig flicka fick raket i ansiktet

NYHETER

Tre personer till sjukhus efter fyrverkeriolyckor

Ett våldtäktsförsök på en 75-årig dam, en knivskärning och skador vållade av raketer. Det är några av händelserna i Skånes nyårsnatt.

Nyårsnatten innebar tre allvarliga raketskador i Skåne. Enligt länsvakthavande befäl Lennart Hornemark fick tre personer föras till sjukhus.

En 17-årig tjej i Kristianstad fick en fyrverkeripjäs i ansiktet, i centrala Malmö skadades en flicka av en raket i ryggen och i Helsingborg skadades även en flicka i armen.

Strax efter tolvslaget skedde ett våldtäktsförsök på Saarisvägen, i Kirseberg, när en 75-årig kvinna var på väg hem till sin bostad.

– Gärningsmannen ska ha varit i 40-årsåldern och blev bortskrämd av två förbipasserande. Kvinnan har inga fysiska skador, men själsliga, säger inre befäl Mats Attin.

Flera bränder

I Malmö rapporterades även ett par bränder. I Rosengård larmades brandkåren till en lägenhetsbrand på Ramels väg. Branden tros ha orsakats av en raket som tog eld på balkongen. På samma gata släcktes även en garagebrand tidigt i går morse.

Räddningstjänsten var även ute på uppdrag för att släcka bränder i containrar, buskar och gräsmattor orsakade av fyrverkerier.

Lundapolisen hade en hel del att stå i. Den allvarligaste händelsen inträffade vid tretiden på Stortorget när en 27-årig man knivskars i ryggen. Tre män från Lund, Malmö och Kävlinge greps och anhölls senare misstänkta för grov misshandel.

– Annars var det en hel del gruff, misshandel, trafikolyckor och småbränder, säger inre befäl Stephan Söderholm.

Enligt polisen ska nyårsfirandet i Skåne ha gått relativt lugnt till.

Nadia Bhere (.se)