Kvinna drogad på Kvarnen - man lade knark i dipsås

Publicerad:
Uppdaterad:

Gärningsmannen greps på bar gärning

En kvinna blev drogad, men när två män var på väg att utsättas för samma sak fick någon syn på vad som hände och kunde slå larm.

Förövaren greps på bar gärning.

Det var på restaurang Kvarnen på Södermalm som en man i 40-årsåldern greps natten mot tisdagen, misstänkt för att ha lagt droger i drinkar och maträtter.

- Med säkerhet är det en kvinna som fått i sig det där. Plötsligt mådde hon dåligt, fick dubbelseende och hjärtklappning, så hon har varit på Södersjukhuset för provtagning, säger Hans-Erik Carlström, stationsbefäl vid Södermalmspolisen, till Sveriges Nyheter.

La droger i dipsås

När mannen stoppade tabletter i dipsås som två män skulle äta fick någon, enligt polisen var det eventuellt krogpersonal, syn på vad han gjorde och han greps. Männen hann inte äta av såsen. Den gripne anhölls efter förhör och misstänks för grov misshandel samt försök till grov misshandel. Varför han var ute efter att droga kroggästerna är fortfarande oklart. Mannen hade tabletter på sig då han visiterades och de har beslagtagits för analys. Det är inte känt vad de innehåller. Enligt polisen är det ovanligt att personer som drogar andre ute på krogen åker fast.

- Många tror att de blivit drogade, men det är sällsynt att man ser att någon har gjort det, att själva handlingen upptäcks, säger Hans-Erik Carlström till Sveriges Nyheter.

Sveriges Nyheter

Publicerad: