Fick stöt av mobilen

avJessica Balksjö

Anneli Morin, 36, fick en obehaglig upplevelse när hon pratade i sin mobiltelefon i morse. En kraftig elstöt gick igenom hela axeln och ut i fingertopparna.

Foto: PRIVAT
Anneli Morin.

Anneli stod i telefonkö när hon plötsligt hörde ett surrande ljud i telefonen. Sedan small det till.

– Jag kände hur det gick som en elstöt genom örat och ned i kinden. Örat brände till. Det kändes som att strömmen gick vidare genom min kropp ända ned till axeln och till mina fingertoppar, säger hon.

”Otrolig värk”

Hon slängde telefonen ifrån sig så fort hon kunde och ropade på sin sambo.

– Titta på min hand, sa jag till honom. Hela jag kokade ända upp till hårfästet. Jag hade en otrolig värk från örat och ända ned till fingertopparna, säger hon.

Fick rådet att ta en alvedon

Anneli åkte in till sjukhuset där hon fick rådet att gå hem och ta en alvedon och gå och lägga sig.

Tre år gammal telefon

– Det här har gjort mig livrädd. Jag är tung och vuxen men om min treåriga son hade pratat med morfar, som han brukar, så vet man inte hur det hade gått. Jag tackar någon där uppe att det var jag som höll i luren, säger hon.

Annelis sambo ringde ett lokalt Sony Ericsson-kontor, men de kunde inte hjälpa till. Telefonen som Anneli har är cirka tre år gammal och hon har alltid använt originaldelar till den.

– Vår kundtjänst verkar inte ha varit i kontakt med henne. Vi vill så snabbt som möjligt ta in telefonen och titta på den, säger Gustaf Brusewitz, presschef på Sony Ericsson.

Hur kan det här hända?

– Jag har svårt att uttala mig innan vi har sett telefonen. Men generellt är det så att om en telefon beter sig disfunktionellt, som vi säger, så beror det i ungefär hälften av fallen på att den blivit utsatt för yttre åverkan, såsom vätska eller kraftiga stötar, och i andra hälften av fallen på att man använt ett icke auktoriserat tillbehör. Det kan vara så att man har använt en laddare eller ett batteri som inte ska användas till telefonen, säger han.

Kan Anneli räkna med någon ersättning från er?

– Innan jag kan kommentera det så måste vi först undersöka telefonen. Om det skulle vara så att det har varit något fel så tittar vi givetvis på det, säger han.