Jobb & karriär

Starta eget – här är de 5 bästa tipsen

NYHETER

Drömmer du om att bli din egen? Sätt igång! Det finns massor av hjälp att få.

Bästa tipsen för dig som vill starta eget:

1. En bra idé. Affärsidén är grunden. Du måste tro på din idé - och dina blivande kunder måste tro på den. Öva dig på att formulera idén i ett par enkla meningar, och testa den på så många du kommer åt. Förstår de vad du vill? Är de beredda att betala för din vara eller tjänst?

2. Räkna. Gör en budget – vad behöver du för startkapital, vilka utgifter har du, vilka intäkter kan du räkna med? Var ska du få pengarna ifrån? Vad behöver du för inkomst? Var går din smärtgräns? Vad gör du när du når den? Förhör dig hos arbetsförmedlingen om du kan få starta-eget-bidrag. Kanske vill någon investera i din idé?

3. Ta hjälp. Det finns massor av information, både på nätet och på andra ställen. Läs på, prata med de rådgivare som finns, läs på igen.

4. Sätt igång. Vänta inte på att allt ska falla på plats av sig själv - snart är det dags att göra en konkret tidsplan för hur du ska kunna köra igång. Skriv ner allt på papper, avsätt tid och följ din plan. Kommer du inte igång? Be om hjälp igen!

5. Misstag – ja tack! Det största misstaget är att vara så rädd att du inte vågar prova. Lär dig av dina misstag, och på't igen!

Maria Wångersjö

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Jobb & karriär

ÄMNEN I ARTIKELN

Jobb & karriär