Michael Jacksons giraffer kan ha dödats

"Någon har gjort girafferna illa"

Michael Jackson hade flera djur på sitt Neverland.
Michael Jackson hade flera djur på sitt Neverland.

En efter en dör Michael Jacksons giraffer.

Nu misstänker polisen att de kan ha dödats med avsikt.

Djurskyddsföreningen Peta har ansökt om att få ta hand om de återstående två girafferna – för att skydda dem.

Michael Jacksons fyra giraffer flyttade från hans ranch Neverland till Banjoko naturskyddsområde i Page i Arizona 2007.

Två av dem, JJ och Rambo, har dött under de senaste sju veckorna.

– Vi misstänker att någonting inte har gått rätt till. Det finns ingen annan förklaring till att de har dött. Nu pågår en utredning. Någon har gjort girafferna illa, de var friska, säger naturskyddsområdets grundare, Freddie Hancock till nöjessajten TMZ.

Tvist med politiker

De fyra girafferna Rambo, Jabbar Jr. (JJ), Princess, och Annie Sue har varit föremål för en infekterad strid mellan Banjoko naturskyddsområde och de lokala myndigheterna. Striden utmynnade i ett moment 22.

När girafferna anlände krävde kommunfullmäktige i Page reservatet på 705 000 kronor i deposition – utifall att staden skulle behöva ta hand om girafferna i en nödsituation.

Men för att få hjälp av ett försäkringsbolag med depositionen så måste ägaren till reservatet, Freddie Hancock, ha en underskrift från kommunfullmäktige. Som kommunfullmäktige inte vill ge innan depositionen är betald.

Peta rycker in

Och nu är alltså två giraffer döda.

I dag lade sig djurrättsorganisationen Peta i konflikten. Enligt Peta har reservatet orsakat giraffernas död genom "fel föda och/eller att de utsatts för kalla temperaturer".

Nu vill de att polisen ser till att de två överlevande girafferna omhändertas .

I ett brev till polischefen uppmanar Peta polisen att "noggrant utreda situationen och, om det visar sig lämpligt, åtala familjen Hancock för att två giraffer dött, men till att börja med vidta åtgärder för att skydda de två återstående girafferna genom att konfiskera djuren".

Polisen ska nu obducera de döda djuren.

Publisert: