Ovanligt lugnt under tennisveckorna i Båstad

NYHETER

”Det har varit väldigt trevligt.”

1 av 3
Robin Söderling

I två veckor har tennisveckorna i Båstad pågått. De populära spelen lockar såväl tenniseliten och de inbitna tennisfantasterna, som kändisar och jet-set. På Båstads campingar märker man av att det är tennisveckor.

– Det är mycket trevligt.

Tennisvärldens toppspelare träffas varje år i skånska Båstad för att göra upp i vad som är den fjärde äldsta GP-turneringen i världen. Bland tidigare vinnare märks namn som Björn Borg, Rafael Nadal och Magnus Norman. På söndagen spelades finalen och Sveriges Robin Söderling blev den första svensken på nio år att vinna den pretigefulla titeln.

Mycket festande

Men som vanligt samlar Båstadsveckorna inte bara världens tenniselit och tusentals tennisfantaster, hit söker sig också en hel del kändisar och jet-set festare.

– Det kommer en hel del partyturister till Båstad under den här tiden. Mycket kändisar och folk som vill se kändisarna, säger Liselotte Andrell som är platschef på den största campingen i närheten av Båstad, First Camp Torekov.

Många av de stockholmska kändiskrogarna kring Stureplan skapar Båstadsfilialer under tennisveckorna. Bland annat satsar The Plaza Club i år på en vip-avdelning på klubben Pepes Bodega med namnet Kristallrummet. Där festade bland andra Hollywoodstjärnan Lena Olin och kändisar som Emma Andersson och Fredrik Ljungberg med idrottstjänor och andra Båstadsbesökare.

På First Camp Torekov har man dock upplevt att det varit lugnare i år än under tidigare tennisveckor.

– Dels så har vi ju 25-årsgräns på campingen, eftersom vi främst vänder oss till barnfamiljer. De går ofta inte så bra ihop med partyturisterna eftersom de är vakna vid olika tider på dygnet. Men vi har haft det lugnare i år i allmänhet, säger Liselotte Andrell.

Nya datum för tennisveckan i år

I år hade man valt att lägga Stockholmsveckan i Visby samma vecka som finalerna spelas i Båstad, men Liselotte Andrell vill inte spekulera i om det har påverkat festnivån i Båstad.

– Här har varit mycket folk ändå. På campingen har vi högsäsong och nästan fullt hela vecka 29 och ända fram till vecka 32, säger hon.

På Båstad camping har man också haft det lugnt.

– Vi märker av att det är tennisveckor, för det är fler kunder då. Men det är vuxet folk som vill titta på tennis, och juniorspelarnas föräldrar. Det har varit lugnt. Tennisveckorna är väldigt trevliga, säger ägarinnan Lillemor Baltzarsson.

Lina Thorén / Minimedia