Nyheter

Efter kritiken: Nu säljer han huset

NYHETER

Riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson (S) försök att hyra ut sin villa i Visby för 140 000 kronor i månaden fick hård kritik inom partiet. Nu säljer han huset och avbokar hyresgästerna, meddelar han på sin blogg.

Jan Emanuel Johansson.
Jan Emanuel Johansson.

”Allt för att få stopp på ett mediedrev som hindrar mig att förbereda inför kommande uppdrag som riksdagsman,” skriver Johansson på sin blogg i Norrtelje Tidning på nätet.

I början av veckan fick Johansson kritik för att ha erbjudit sin lägenhet i centrala Stockholm för 10 000 kronor i veckan.

”Bedrövligt”

I november lade han ut sitt sommarhus i Visby på Blocket, enligt Svenska Dagbladet på nätet. Hyran låg på mellan 10 000 och 35 000 kronor i veckan under sommarsäsongen. ”Bedrövligt”, ansåg Hyresgästföreningen.

Johansson menar att han hoppades att få napp från företag och diplomater, och att syftet inte var att hyra ut till vanliga familjer eller privatpersoner – därav den saftiga hyran. När det gäller huset i Visby, som ägs av hans aktiebolag, hade bland annat en PR-firma anmält intresse under Almedalsveckan.

”Hur osossigt det än låter”

”Vi försöker givetvis få ut så mycket som möjligt under sommarveckorna. Och oavsett hur osossigt det låter, så är det marknaden som sätter priset.”

Hyressättningen kritiserades av partikollegan och ordförande i Socialdemokraternas bostadspolitiska grupp, Carina Moberg:

– Jag hoppas att han har en väldigt bra förklaring, sade hon till TT tidigare på onsdagen.

Moberg ansåg att Johansson gjort fel och menade att det innebar ”skoskav” för partiet.

Ber inte om ursäkt

Jan Emanuel Johansson skriver på bloggen att det var omdömeslöst att lägga ut annonsen på Blocket, men att han inte har någonting att be om ursäkt över. Han säger sig ha agerat som företagare, inte som politiker. Samtidigt är han ledsen för att det har drabbat partikamraterna och att det är pinsamt att han framställts som ”någon som försöker skinna fattiga änkor på oskäliga hyror”.

Efter kritiken: Nu säljer Jan Emanuel huset

TT

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter