Nyheter

15-åring sa nöff till polisen – åtalas

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

Flera gånger gick 15-åringen förbi polisen och "nöffade".

Han kallade även poliserna för grisar inför vittnen.

Nu åtalas pojken för förolämpning.

Åklagare Viktor Carlberg
Åklagare Viktor Carlberg

– Det var inte självklart att åtala pojken. Men samtidigt ville jag inte agera domstol när det fanns åtalsskäl, säger kammaråklagare Victor Carlberg till tidningen Metro.

Jämfördes med grisar

Pojken som är åtalad vid Solna tingsrätt är misstänkt för att den 15 december förra året ha gått fram till poliserna i Solna Centrum och högljutt förolämpat dem. 15-åringen sa "nöff" och uppgav inför flera förbipasserande att han inte gillar poliser samt att han vid flera tillfällen ska ha sett poliser bete sig som grisar.

Ångrade sig

När 15-åringen insåg allvaret i det han hade gjort ska han ha varit ångerfull och sagt att han betett sig på ett olämpligt sätt. Trots det blev han polisanmäld, skriver Metro.. Nu riskerar han böter och om han döms hamnar han även i brottsregistret.

När det nyligen blev känt att skånska poliser hade fällt rasistiska kommentarer om bråkiga ungdomar i Rosengård, inledde åklagaren ingen förundersökning. Skälet var att ungdomarna själva inte hade varit närvarande och alltså inte hört de nedsättande kommentarerna.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: