Robinson-stjärnan flyr staden

NYHETER

Återhämtar sig i skogen i Norrbotten.

Beatrice Karlsson, 37, är en äventyrare och naturmänniska. Efter att ha blivit Robinson-Beatrice med svenska folket och väckt starka känslor för att ha dödat en filippinsk ödla, återvände hon till hemmet i skogarna i Arvidsjaur.

Foto: Peter Wixtröm

Vad händer i sommar?

— Jag har precis laddat upp batterierna ordentligt hemma på min och min systers camping i Arvidsjaur, så jag känner mig laddad inför sommaren. Mestadels kommer det att bli jobb på SVT Östnytt i Norrköping, men så mycket det går kommer jag att hålla till ute i naturen. Det är där jag trivs. Jag gillar att vandra och fiska och att ligga på rygg i en roddbåt, lyssna på vågskvalpet och bara njuta. Eller ge mig ut och jaga och göra upp eld i skogen. Det är riktig livskvalitet.

Har du något bra tips för oss som ska semestra i Sverige i sommar?

— Jag älskar att resa och tillbringar mycket tid utomlands, och se hur de lever i andra kulturer. Men här hemma i Sverige är mitt bästa tips att åka upp till Norrbotten. Vår camping är mitt smultronställe. Där finns det riktiga lugnet.

Har du återhämtat dig efter ”Expedition: Robinson”?

— Ja, jag har återhämtat mig ute i naturen uppe i Arvidsjaur och nu känner jag mig bara full av energi.

Vad är det bästa med sommaren?

— Det är ljuset. Speciellt uppe i Norrbotten, det är alldeles fantastiskt att det är ljust dygnet runt. Det blir solnedgång, men aldrig riktigt mörkt. Det är helt underbart, jag älskar sommaren.

Lina Thorén, Minimedia