Nyheter

Planet kraschade rätt in i pickup

Av: 

David Nannini Nilsson

NYHETER

Alla överlevde mirakulöst den osannolika krocken

De två männen i flygplanet och de tre passagerarna i stadsjeepen överlevde mirakulöst kraschen när planet plötsligt störtade rätt in i pickupen på en landsväg strax utanför Johannesburg.
De två männen i flygplanet och de tre passagerarna i stadsjeepen överlevde mirakulöst kraschen när planet plötsligt störtade rätt in i pickupen på en landsväg strax utanför Johannesburg.

Flygplanet störtade – och kraschade rakt in i en pickup.

Alla inblandade överlevde mirakulöst.

– Planet brann redan när vi försökte få ut piloten och co-piloten, säger Jonathan Herbst, 25, som hyllas som hjälte i sydafrikansk press.

Olyckan inträffade i Krugersdorp strax utanför Johannesburg i Sydafrika i söndags, skriver The Times.

Flygplanet, en två-sitsig Piper Cherokee med piloten John Thompson och passageraren George Carney ombord, störtade strax efter start och kraschade rakt in en pickup med flera passagerare.

”Brann redan”

Två kvinnor som satt i pickupen chockades medan ögonvittnen rusade till platsen för att hjälpa till.

Jonathan Herbst, som var en av dem som drog ut den medvetslösa piloten från flygplanet, hyllas nu som en hjälte i sydafrikanska The Times.

– Planet brann redan när vi försökte få ut piloten och co-piloten. Co-piloten verkade vara okej och tog sig ut själv, men piloten var medvetslös så vi var tvungna att dra ut honom, säger Herbst till tidningen.

– Jag kanske var den förste som kom fram till planet, men om det inte hade varit för alla andra som hjälpte till med räddningsarbetet skulle det inte ha gått så bra, säger han.

Anna Vaulina, 26, som satt i pickupen med Monica Braganca, 30, säger att Jonathan Herbst och hans vänner gjorde ett ”lysande jobb”.

– Det är ofattbart vad de gjorde. De var modiga nog att få ut killarna från planet utan att få panik. Jag tar av mig hatten för Herbst och alla de andra som hjälpte till, säger Anna Vaulina till The Times.

”Hade huvudet i brinnande cockpit”

Mike Stopforth, som blev vittne till dramat, säger:

– När jag sprang omkring med rädsla för att dö hade den här killen sitt huvud i en brinnande cockpit och drog ut piloten och co-piloten.

En vän till kvinnorna, Tony van Aswegen, kastades av pickupen i samband med olyckan, men skadade sig inte, skriver The Times.

Pioten och co-piloten, som uppges vara i 50-årsåldern, vårdas på en intensivavdelning, men deras skador skall inte vara livshotande, skriver The Times.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert: