Sjöstedt om hemliga dokumentet: ”Lite minnesanteckningar”

avJenny Rydberg

Jonas Sjöstedt (V) har under onsdagen sagt att det finns ett papper där han och Stefan Löfven (S) har skrivit ner vad de har kommit överens om.

I kvällens ”Aktuellt” säger vänsterledaren att det rör sig om ”lite minnesanteckningar”.

Jonas Sjöstedt har meddelat att Vänsterpartiet kommer släppa fram Stefan Löfven som statsminister i fredagens omröstning.

Under onsdagen har han sagt att det finns ett papper där han och Stefan Löfven har skrivit ner vad de har kommit överens om under sina förhandlingar, men att ingen kommer att få se detta dokument.

”Man gör ju lite minnesanteckningar”

Under onsdagskvällen medverkar Jonas Sjöstedt i SVT:s Aktuellt. Där säger han att det rör sig om ”lite minnesanteckningar”.

Foto: SVT
Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt uttalade sig om hemliga avtalet med Stefan Löfven i ”Aktuellt” på onsdagskvällen.

– När man sitter och kommer överens om saker så gör man ju lite minnesanteckningar. Det är inte mer än så, säger han i programmet.

I Aktuellt får han frågan om det inte är viktigt för hans väljare att få se svart på vitt vad Jonas Sjöstedt och Stefan Löfven kommit överens om.

”Berättat de viktigaste delarna”

– Jag har ju i dag berättat de viktigaste delarna. Jag har berättat om att vi kommer samarbeta med Socialdemokraterna på viktiga områden. Vi har en samsyn som gör att vi ibland kan göra saker tillsammans, säger Vänsterledaren och fortsätter:

– Jag har berättat om att våra fina reformer kommer vårdas, behållas kvar och till vissa delar återinföras, men jag har också berättat att vi absolut inte var överens om högerpolitiken och där blir vi ett rent oppositionsparti mot en regering som kraftigt går åt höger jämfört med tidigare, fortsätter Jonas Sjöstedt i Aktuellt.

ARTIKELN HANDLAR OM